Sosyal Medya

Güncel

HDP Kandil için ‘çözüm’ arıyor

Köşeye sıkışan Kandil’in HDP ve DBP’li heyete verdiği “Silahları bırakmaya hazırız” mesajının ardından harekete geçen Demirtaş muhafazakar aydınlarla bir araya geldi “Çözüm için, yardımcı olun” teklifi yaptı. Almanya’da ise “Silahlar sussun, Meclis’te çözelim” dedi.



PKK bir yandan devletin etkili ve kararlı operasyonlarıyla verdiÄŸi ağır kayıplar, diÄŸer yandan bölge halkının sırtını dönmesiyle girdiÄŸi çıkmazdan kurtulmanın yollarını arıyor. Zor duruma giren Kandil’in strateji deÄŸiÅŸikliÄŸi HDP’li milletvekillerinin de aralarında olduÄŸu bir heyetin Nisan ayı başında Kandil’e gitmesiyle ortaya çıktı. Karar’ın duyurduÄŸu gizli ziyarette Kandil yönetimi HDP’lilere “Biran önce silah bırakmak istiyoruz, Öcalan devreye girsin” mesajı verdi. Bu görüşmeden kısa bir süre sonra  KCK Avrupa Sorumlusu DEP eski Milletvekili Zübeyir Aydar  “ABD, Türkiye ile aramızda arabulucu olsun” açıklaması yaptı.

SÄ°YASET MESAJLARI ARTTI

HPD EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ ve yöneticileri ise Kandil’den gelen mesaj doÄŸrultusunda “silahlar sussun, siyasetle çözelim” mesajı vermeye baÅŸladı. DemirtaÅŸ, HDP’li vekillerle birlikte, muhafazakar gazeteci ve yazarlarla Taksim’de basına kapalı toplantı yaparak destek istedi.

PKK SÄ°LAH BIRAKSIN

Zaman Gazetesi eski yazarı Ali Bulaç, Yazar Levent Gültekin, Yazar Cihangir Ä°slam ve Yazar Ãœmit AktaÅŸ’ın da aralarında olduÄŸu 40 kiÅŸinin katıldığı toplantıda DemirtaÅŸ, yeniden çözüm masasına dönülmesi için neler yapılabileceÄŸini sordu. Toplantıya katılanlardan Ali Bulaç Karar’a görüşmede konuÅŸulanları şöyle anlattı: “PKK’nın terör eylemlerine derhal son vermesi gerektiÄŸini, terör saldırıları sürdükçe masaya dönülmesinin mümkün olmadığını ifade ettik. Devletin kamu güvenliÄŸini saÄŸlama görevini yerine getirdiÄŸini söyledik. HDP’nin tek ÅŸansının PKK ÅŸiddetinden terörden kendini ayırması olduÄŸunu vurguladık.”

DemirtaÅŸ bu toplantı sonrası gittiÄŸi Almanya’da da Kandil’in mesajı doÄŸrultusunda açıklamalar yaptı. DemirtaÅŸ Deutsche Welle’ye verdiÄŸi röportajda çözümün siyasi zeminde aranması gerektiÄŸini söyledi.

ÇÖZÜM MASASI KURULSUN

DemirtaÅŸ şöyle konuÅŸtu: “Her gün eylemler, askeri operasyonlar, PKK’nin bombalamaları, saldırıları oldukça barışı siyasi zeminde konuÅŸabilmek çok mümkün deÄŸil. Silahlar susmalı, çözüm, müzakere masasına dönülmeli, hükümetle deÄŸil parlamentoyla, çözüm adına atılması gereken adımlar konuÅŸularak, Ä°mralı’da, Kandil’de ikna süreçleriyle, tartışmayla bir silahsızlanma, çözüm süreci rahatlıkla gerçekleÅŸtirilebilir.

GÖRÜŞMELER BAŞLASIN İMRALI'YA HEYET GİTSİN

Operasyonlarla zor duruma düşen Kandil’in Ankara’ya HDP üzerinden mesaj gönderdiÄŸi öğrenildi. HDP’lilerin hükümete “Öcalan’la görüşmeler yeniden baÅŸlasın. Ä°mralı’ya gidecek heyeti de siz belirleyin” teklifi yaptığı öğrenildi.

kaynak: Karar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.